Varför ska jag byta fönster?

Varför ska jag byta fönster?

Det finns naturligtvis åtskilliga skäl till varför man behöver byta sina fönster. Du kanske vill minska draget i huset, minimera energiåtgången på grund av värmeförlust, bli av med röta eller fukt som har påverkat karmar. Oavsett anledning är det en energibesparande åtgärd att byta till nya fönster, men det är en åtgärd som inte är helt gratis.

Ett fönsterbyte kostar någonstans mellan 10 000 – 15 000 kronor per fönster. Observera att den kostnaden är helt beroende av vilken åtgärd du genomför. Att sätta in en extra glasskiva i ett tvåglasfönster kostar naturligtvis inte lika mycket som att byta hela fönstret med karm och allt.  Att byta samtliga fönster i din bostad är förmodligen en investering som kommer att kännas i din plånbok. 

Här kan du läsa mer om kostnaden för att byta fönster

Måste jag byta fönster?

Om det nu är så dyrt att byta fönster – varför ska jag då byta?

Du måste självklart inte byta dina fönster om de är intakta. Den främsta orsaken att uppgradera sina fönster trots detta brukar vara av estetiska- eller ekonomiska skäl. Ett fönsterbyte är en långsiktig investering. Initialt får du ett bättre inomhusklimat och minskat drag, men över tid tjänar du pengar då du inte längre har fönster som läcker värme. 

Det här är en renovering du gör för att den ska hålla i årtionden. Tänk även på att fönsterbytet är berättigat rotavdrag. Således kan du spara pengar på det arbete som genomförts på bostaden.

Läs mer om ROT-avdraget och hur du kan spara pengar på ditt fönsterbyte

Hur går man då till väga för att byta sina fönster? Vill du genomföra bytet själv kan du ta en titt här fönsterbyte. Är du intresserad av att ta in hantverkare kan du antingen gå till www.fonsterproffs.se och begära in offerter för din bostad eller så kan du klicka på länkarna här till höger för att komma i kontakt med fönstertillverkare och hantverkare.